Ving Tsun Kung Fu Association Europe
Ed Blom | Zoetermeer

Ed Blom

Ed Blom is geboren in 1965 te Den Haag. In 1982 is hij zijn training begonnen bij de Wing Chun Kung Fu Associatie Nederland. Hij heeft hij tevens Kickboxing, Muay Thai en Aikido beoefend. In 1990 begon zijn Wing Chun leraarschap in Alphen aan de Rijn en kort daarna aangevuld met Gouda. Sinds 1996 geeft hij meerdere malen per week les in Zoetermeer, eerst in zalen maar sinds 2017 in een volledig voor het Ving Tsun ingerichte trainingsruimte (Kung Fu Kwoon) aan de Blauw-roodlaan. De reden dat Ed voor één locatie kiest is gelegen in zijn ambitie om leerlingen de kans te geven om meerdere malen per week te trainen in een optimale omgeving. Wekelijks trainen nieuwkomers, gevorderden en leraren van VTKFAE in zijn school.

In 1994 maakte Ed kennis met Wong Shun Leung en Philipp Bayer. Dit was gedurende een 7 daags seminar in Nederland. De kennismaking en lessen maakten zoveel indruk op hem, dat hij in 1995 geheel en consequent naar dit systeem is overgestapt. Voor hem volgde een jarenlange periode waarbij hij elke twee weken naar Philipp Bayer afreisde voor (privé)lessen. Ook nu traint hij nog zeer regelmatig bij zijn leraar Philipp Bayer. Daarnaast verzorgd Philipp elk jaar meerdere seminars in Nederland. Effectiviteit, verbetering en logica zijn al die jaren zijn Ving Tsun inspiratie geweest. Radicale verandering van systeem en trainingsmethode was dan ook niet meer dan logisch. Er was nu zeker geen sprake meer dat hij ´iets mist´. Het Ving Tsun is zo doordacht en compleet dat ontwikkeling en verbetering op alle vlakken van het gevecht (en daarbuiten in het dagelijks leven) antwoorden geeft.

Kung Fu staat volgens Ed Blom voor onbeperkte ontwikkeling, als je er tenminste hard voor wilt werken.

In 1996 had Ed de kans om tijdens een China en Hong Kong reis met Nederlands drakebootrace kampioen “Dutch Dragons”, Sigung Wong Shun Leung te bezoeken in Hong Kong en mee te trainen.